Navn: Øyvind Bøe Dalelv
Alder: 27 år,
Nåværende stilling: Sous chef Statholdergaarden i Oslo.
Konkurranse CV
2016 NM i Kokkekunst, 1. plass
2015 Årets kokk , Beste identitet
2015 Årets kokk, 3 .plass
2014 VM med Kokkelandslaget, Culinary World Cup, 4. plass
2013 Årets kokk, 3. plass
2013 NM I kokkekunst, 2. plass
2012 OL med kokkelandslaget – IKA, 2. plass
2011 Best of Nation, World skills 2011, London
2011 World Skills, VM i yrkesfag, Kokk, 1. plass
2011 Nordic young chef of the year, 1. plass
2011 Nordic chef of the year, 3. plass
2011 Commis, Årets kokk 2011
2010 VM med jr.kokkelandslaget, Culinary World Cup, 2.plass
2010 Yrkes NM, Lillehammer, 1. plass
2009 Norgescup for lærlinger, 1.plass
2008 Oslo cup, 2. plass
Øyvind Bøe Dalelv: «Lerstangkylling og sjøkreps»
Surf and Turf – piece
2 stk Lerstangkylling
4 stk ferske store sjøkreps
Estragonfarse
300 g kylling
1 egg
250 g fløte
8 g potetmel
11 g Salt
20 g estragon
Smør til steking
Sprøtt kyllingskinn og confiterte lår med trøffel
Skinn fra to stk hele kylling
4 stk lerstang kyllinglår
Solsikke olje
2 stk hvitløk
5 stk timian kvister
Salt og pepper
Sort trøffel
30 g Smør
45 g Fløte
Persille
Estragonsjy
300 gram sjalottløk
300 gram sellerirot
300 gr gulrot
3 dl redusert kalvekraft og 3 redusert kyllingkraft
2 dl hvitvin
Salt og sitron
40 gr estragon
Rødbet i variasjon
3 stk rødbet
Havsalt
100 g eplecider eddik
200 g sukker
150 g vann
150 g eplejuice
Selleri og trøffel
3 stk sellerirrot
250 g melk
250 g fløte
10 g agar
olivenolje
Sort Pepper
Sort Trøffel og trøffeolje
Kål, kål, kål
1 pk rosettkål
1 stk spisskål
2 egg
25 g smør
40 g fløte
Salt og pepper