ROSASTEKT ANDEBRYST MED BLOMKÅLPURÉ OG HONNINGSTEKT SMÅLØK
(4 porsjoner)
Dette trenger du:
2 andebryst
1 ½ ts salt
1 ts pepper
1 ss grovkvernet hvit pepper
Blomkålpuré
400 g blomkål
1 dl fløte
80 g smør
1 ts salt
½ ts kvernet hvit pepper
Litt revet muskatnøtt
Honningstekt småløk
20 småløk (f.eks. borretanne eller stjerneløk)
2 ss smør
2 ss flytende honning
200 g grønne bønner eller asparges
2 pk Gårdsand Rødvinsaus
Slik gjør du:
Forvarm stekeovnen til 180 °C.
- Rens og del blomkålen i små buketter. Kok den i melk og litt vann, til den er mør. Sil av vannet og ha den i en blender. Tilsett smør, salt og pepper, kjør til en glatt masse. Spe med fløte til du får en fløyelsmyk konsistens. Smak til med revet muskat.
- Skrell løk og kok dem i lettsaltet vann ca. 5 min til de er møre. Avkjøl i isvann. Rett før servering: Ha smør i en panne på litt høy varme, tilsett løk og la det steke ca. 4 minutter til den er gyllen, ha over honning og la det surre sammen ca. 1 minutt.
- Rens og kok bønner i lettsaltet vann til de så vidt er møre.
Andebryst:
- Rut andeskinnet/fettet, krydre med salt og pepper. Legg andebrystet med skinnsiden ned i en stekepanne på middels til høy varme og la det steke til fettet er gyllent og sprøtt (ca. 5 min). Snu rundt og stek videre ca. 1 minutt på kjøttsiden. Stek kjøttet videre i ovn til det har en kjernetemperatur på ca. 60-62 °C, for rosastekt og la det hvile minst 5 minutter før du skjærer i det.
Server med Gårdsand sin rødvin eller provencesaus.
Tips:
Ha litt honning over andebrystet mot slutten av steketiden og sett på grillen for ekstra sprøtt fett. Pass på, her kan det fort svi seg!