/****** Font Awesome ******/ /****** Collapsing Nested Menu Items | Code by Elegant Themes ******/

(4 porsjoner)

Dette trenger du:

4 stk (ca. 600 g) Gårdsand marinert andebryst
4 hamburgerbrød

Hurtigsyltet rødløk

1 rødløk
1 dl vann
0,4 dl eddik
0,6 dl sukker
4 ss aioli av god kvalitet
4 blader crispiesalat, eller annen salat

Andeburger med syltet rødløk og aioli

Burger smaker alltid godt og særlig på sommeren når man har lyst på litt lettere mat. Her er en litt ny vri, med Gårdsand marinert andebryst i hjemmelagede hamburgerbrød med hurtigsyltet rødløk og aioli.

Slik gjør du:

  1. Bak hamburgerbrød eller bruk evt. ferdigkjøpte.
  2. Skrell rødløk og del i tynne båter. Kok opp vann, eddik og sukker, hell over rødløken og avkjøl.
  3. Grill eller stek andebryst på litt sterk varme til det har en rosa kjerne (bruker du panne stek i margarin eller olje).
  4. Del hamburgerbrød i to, varm de raskt på grillen, i ovn eller i en stekepanne med litt smør til de har en gyllen overflate. Smør utover aioli på hamburgerbunnen, legg på salat, syltet rødløk og tilslutt nystekt andebryst

Hamburgerbrød med solsikkefrø og timian

(Ca. 10 stk)                  

Dette trenger du:

30 g fersk gjær
3 ½ dl lettmelk
1 ½ ss flytende honning (evt. 1 ss sukker)
1 ts salt
Ca. 9 dl hvetemel
75 g smør, romtemperert
1 ss finhakket frisk timian (evt. 1 ts tørket)
2 ss solsikkekjerner
Semulegryn til topping

Slik gjør du:

  1. Smuldre gjær i en bolle, varm opp melken til den er fingervarm og rør ut gjæren.
  2. Ha det i en miksebolle, tilsett honning, salt og litt og litt hvetemel til deigen så vidt slipper bollen. Elt deigen i kjøkkenmaskin ca. 5 minutter.
  3. Tilsett litt og litt smør ved lav hastighet, elt godt sammen, ha i timian og solsikkekjerner, elt litt videre. Tilsett bittelitt mel, til deigen så vidt slipper bollen. Dekk til deigen med plast eller kjøkkenhåndklede, etterhev til dobbel størrelse på ett lunt sted.
  4. Ha deigen på et melet bakebord, trill ut 10 boller, trykk dem ganske flate (ca. 2 cm), dypp toppen i semulegryn og legg på bakepapirkledd stekebrett. Pass på at det er god avstand mellom hamburgerbrødene (bruk to brett). Dekk til med kjøkkenhåndklede og etterhev til de er luftige. Stek hamburgerbrødene på midterste rille ved 225 °C til de er gylne. Avkjøl på rist.

 

Tips:

Bruk gjerne annen type topping som for eksempel sesamfrø, solsikkekjerner eller gresskarkjerner. Pensle brødene med egg (1 egg, 1 ss vann og en klype salt vispes sammen) rett før de skal stekes og dryss over ønsket topping.