(4 porsjoner)
Dette trenger du:
4 Gårdsand Andeconfit
2 store røde epler
2 ss smør
3 ss flytende honning
Sellerirotpuré
600 g sellerirot
3 ¾ dl melk
3 dl vann
¾ ss salt
Ca. 1 ½ dl kremfløte
Litt salt og pepper
ANDECONFIT MED KARAMELLISERTE EPLER OG SELLERIROTPURÉ
Slik gjør du:
- Stek andeconfit etter anvisning.
- Skrell sellerirot og del i terninger. Kok det mørt i melk, vann og salt. Sil av væsken og ha selleriroten i en blender eller mikser. Spe med fløte til du har en litt grov puré. Smak til med salt og pepper.
- Del eplene i tynne skiver. Stek de på sterk varme i en panne med smør og honning til de er gylne på begge sider.
Server gjerne med Gårdsand sin rødvin- eller appelsinsaus.
Tips:
Får du tak i pastinakk erstatt gjerne halvparten av selleriroten. Sammen får du en skikkelig kraftig og god smak som passer veldig godt til andeconfiten.