(4 porsjoner)
Dette trenger du:
1 Gårdsand hel and
1 ts salt
1 ts nykvernet sort pepper
2 ss nøytral olje (evt. smør)
Ragu:
120 g røkt bacon, i terninger
2 sjalottløk, finhakket
1 stor gulrot, i små terninger
2 stilker stangselleri, i små terninger
2 store fedd hvitløk, presset
1 ss tomatpuré
2,5 dl tørr hvitvin
400 g (1 bx) hermetiske tomater, knuste
1 ss frisk timian, finhakket
1 kanelstang
½ ts salt
½ ts sort pepper
Ca. 3 dl kyllingkraft
Til servering:
4 porsjoner pappardelle (eller etter ønske)
Ca. 100 g nyrevet parmesan
Litt frisk timian
Anderagu med papardelle og parmesan
And egner seg perfekt i ragu med lang tilberedningstid som denne med smak av hvitvin, tomater, grønnsaker og bacon. Servert med pasta og nyrevet parmesan har du et nydelig måltid du kan servere til hverdag eller fest.
Slik gjør du:
- Forvarm stekeovnen til 150 ˚C, over og undervarme.
- Stek bacon litt gyllent i en stor ildfast kjele på middels sterk varme. Tilsett grønnsaker, hvitløk og tomatpuré, la det surre sammen 2-3 minutter. Rør av og til.
- Hell i vin og la det nesten koke helt inn. Rør inn hermetiske tomater, krydder og kraft. La det få et raskt oppkok.
- Del anden i mindre stykker og brun på litt sterk varme. Dryss over salt og pepper og legg det i sausen.
- Legg på lokk og la det steke i ovn, ca. 2 ½ time til kjøttet løsner lett fra beina. Sjekk av og til mot slutten av steketiden, så det ikke koker for lenge og blir tørt.
- Fjern fettet og riv kjøttet i strimler med to gafler.
- Gi sausen ett oppkok på plata, smak til med salt og pepper, ha kjøttet tilbake og rør forsiktig. Kok pasta etter anvisning og bland med raguen, eller server ved siden av med parmesan og gjerne litt frisk timian.
Tips:
Raguen kan fint kokes dagen før du skal servere den. Dersom du ønsker en tynnere saus, spe med mer kraft.