/****** Font Awesome ******/ /****** Collapsing Nested Menu Items | Code by Elegant Themes ******/

(Ca. 6 porsjoner)

Dette trenger du:

2 stk Gårdsand andebryst
1 ts blandet pepper, grovkvernet
1 ts salt
1 stk Gårdsand appelsinsaus

Rucculapesto:

1 pk ruccula
2 fedd hvitløk
50 g valnøttkjerner
Ca. 1 dl kaldpresset rapsolje
1 dl finrevet Bufar ost (evt. parmesan)
Ca. 1 ss presset sitron
Salt og pepper

12 små skiver urtebagett, landbrød eller loff
Litt smør til steking av brød
4 ss Snøfrisk (evt. kremost naturell)
Litt blandet salat
6 reddik

Appelsinglasert andebryst på ristet brød med rucculapesto

Nydelige munnfuller med ristet brød, appelsinglasert andebryst, Snøfrisk og hjemmelaget rucculapesto kan man trygt servere som appetittvekker, en lett lunsj, kveldsmat, til piknik eller rett og slett når man har lyst på noe skikkelig godt. 

Slik gjør du:

  1. Rucculapesto: Ha ruccula, hvitløk, valnøttkjerner og ½ dl rapsolje i en foodprosessor. Kjør sammen til en glatt masse, spe med olje til du har en litt tykk pesto. Vend inn revet ost, smak til med salt, pepper og sitron.
  2. Kok appelsinsausen inn til halv mengde.
  3. Rut andefettet, pass på at du ikke treffer kjøttet. Krydre med pepper og salt. Legg andebrystet med skinnsiden ned i en stekepanne på middels til høy varme og la det steke til fettet er gyllent og sprøtt (ca. 5 min). Snu rundt og stek videre ca. 1 minutt på kjøttsiden. Stek kjøttet videre i ovn ved 180 °C, til det har en kjernetemperatur på ca. 60-62 °C, for rosastekt (ca. 10 minutter) og la det hvile minst 5 minutter før du skjærer i det. Pensle kjøttet med appelsinsaus helt på slutten av steketiden.
  4. Stek små skiver av brød i en stekepanne på høy varme i litt smør på begge sider, til det er gyllent. Avkjøl litt, smør utover ost, legg på salat og reddik, tynne skiver av lunt andebryst og tilslutt en god skje med pesto.

 

Tips:

Rucculapesto kan fint erstattes med grønn pesto av god kvalitet. Eller om du rett og slett bytter ut ruccula med frisk basilikum og lager det selv for ekstra god smak. Bruk ca. 1 potte frisk basilikum.