/****** Font Awesome ******/ /****** Collapsing Nested Menu Items | Code by Elegant Themes ******/
Crispy duck i kinesisk pannekake med appelsinsaus

4-6 porsjoner

Dette trenger du:
1 and fra Gårdsand
4 ts five spices krydderblanding
2-3 ts salt (avhengig av størrelsen på anda)
1 stor appelsin, i båter

Kinesiske pannekaker:
300 g hvetemel
20 g sukker
2,4 dl kokende vann
Litt nøytral olje til pensling

Fyll:
1 agurk, i tynne strimler
1 bunt vårløk, i tynne strimler

2 beger Gårdsand Appelsinsaus

Det finnes utallige oppskrifter og fremgangsmåter på Crispy duck eller pekingand som det også kalles. Her er en superenkel variant med kun five spice og salt som krydder. Med nystekte kinesiske pannekaker, kraftig appelsinsaus, vårløk og agurk er det duket for fest!

CRISPY DUCK I KINESISK PANNEKAKE MED APPELSINSAUS

Slik gjør du:

  1. Forvarm ovnen til 170 °C. Skyll anden innvendig og utvending, tørk godt av. Gni kjøttet godt inn med krydder og legg appelsinbåtene inn i anden. La anden steke ca. 2 ½ – 3 timer til den er gjennomstekt og har en sprø overflate. For ekstra crispy skinn, skru opp temperaturen mot slutten av steketiden (210 °C i ca. 10 min) Kjøttet skal være så mørt at du kan dra det fra hverandre med to gafler. La kjøttet hvile minst 15 minutter, før du river det fra hverandre. Dryss evt. over litt ekstra salt for servering.
  2. Bland sammen hvetemel, sukker og kokende vann, kna det godt sammen til en smidig deig og la den hvile i romtemperatur ca. 30 minutter. Del deigen i to og kjevle den ut til en stor tynn runding (ca. 3 mm) Stikk ut sirkler med et stort kjøkkenglass. Pensle sirklene med olje, legg to og to pannekaker mot hverandre slik at oljesidene møtes. Kjevle så ut de doble emnene slik at du får en tynn pannekake. Stek pannekakene i en tørr panne på litt sterk varme. Når du ser at de bobler, snur du og steker på den andre siden. Når de er gylne på begge sider, må du finne skillet mellom de to emnene og dra de forsiktig fra hverandre. Legg pannekakene under et klede slik at de holder seg lune og myke.
  3. Kok inn appelsinsausen til det halve, da får du en ekstra kraftig og en litt tykk saus som passer veldig godt til andekjøttet.
  4. Sett ut skåler med vårløk, agurk, saus og strimlet and, slik at gjestene kan lage sine egne pannekaker.

 

Tips:

Appelsinsaus kan erstattes med Hoisinsaus.