(4 porsjoner)
Dette trenger du:
2 Gårdsand Kyllingbryst
2 ss Dijon sennep, Original
1 ts salt
1 ts kvernet hvit pepper
2 egg, pisket sammen i en dyp skål
1 stor tallerken med hvetemel (ca. 3 dl)
1 stor tallerken med brødrasp (ca. 3 dl)
1 dl finhakket bladpersille
Potetmos:
800 g poteter, i terninger
4 ss olivenolje
3 fedd hvitløk, uten skall
Litt salt og pepper
Blandet grønn salat med rødløk og vårløk
CRISPY URTEKYLLING MED POTETMOS SMAKT TIL MED OLIVENOLJE OG HVITLØK
Er du glad i kylling og sennep? Da er dette retten for deg – en supersaftig kylling i sprø urteskorpe, servert med grønn salat og en potetpure smak til med olivenolje og hvitløk.
Slik gjør du:
- Del kyllingbrystene på langs slik at du får fire like store deler. Dryss over salt og pepper, smør et tynt lag med sennep over.
- Vend kjøttet i mel, så i egg og tilslutt i brødkrum blandet med persille.
- Stek kjøttet på middels sterk varme i en panne med smør til det er gyllent og gjennomstekt. Snu på kjøttet av og til.
Potetmos:
- Kok poteter og hvitløk mørt i vann (NB! Ikke bruk salt i vannet, da blir mosen seig). Sil av vannet og ha det i en blender. Kjør raskt sammen med olivenolje og smak til med salt og pepper.
Server med grønn salat.
Tips:
Ønsker du en dipp eller saus til smaker det godt med for eksempel aioli, rømmedressing eller soppsaus fra Gårdsand.