(4 porsjoner)
Dette trenger du:
Andelår:
4 Gårdsand andelår
1 ts tørket timian
1 ts five spice
1 ½ ts salt
½ ts malt sort pepper
8 fedd hvitløk, med skallet på
1 liten neve frisk timian
1 ss smør eller olje
1 dl vann
Honningbakte røtter:
2 store gulrot
4 gulbete eller polkabete
4 små rødbeter
2-3 persillerot
3 ss flytende honning
Litt salt og pepper
Til servering:
1 pk Gårdsand rødvin eller appelsinsaus.
Five spice og timiankrydrede andelår med honningbakte røtter
Det er alltid populært med mat som kan tilberedes i samme panne, som her med nydelig krydrede andelår og honningbakte røtter.
Slik gjør du:
Andelår:
- Forvarm stekeovnen til 160 °C, over og undervarme.
- Gni andelårene inn med krydder og brun de raskt i en stekepanne på litt sterk varme, med smør eller olje. Kok ut pannen med vann.
- Ha hvitløk og timian i en stor langpanne, legg lårene over og hell i stekesjyen.
- Stek kjøttet i ca. 75 minutter til det er mørt og gjennomstekt (avhenger av størrelsen på lårene). Øs over stekesjy av og til. Skru opp temperaturen mot slutten av steketiden for ekstra sprøtt skinn. La kjøttet hvile ca. 10 minutter før servering.
Honningbakte røtter:
- Skrell og del røttene i jevne staver og båter.
- Legg dem rundt andelårene når de har stekt ca. 30 minutter. Dryss over litt salt og pepper, ha over honning.
- Stek røttene til de er møre og litt gylne. Vend på de av og til slik at de blander seg godt med stekesjyen. Øk varmen til 200 ˚C mot slutten av steketiden, for ekstra gylne grønnsaker.
Server med Gårdsand sin nydelige appelsin eller rødvinsaus.
Hvitløksfeddene får en nydelig søt smak og kan fint serveres sammen med røttene.
Tips:
Server gjerne med en potetmos, ovnsstekte poteter som du vender sammen med grønnsakene eller nykokt pasta eller litt brød.
Dersom kjøttet blir ferdig før grønnsakene, ta det ut og hold det varmt under litt folie og det samme med grønnsakene.
Five spiceer en blanding av stjerneanis, kanel, sechuanpepper, kryddernellik og fennikelfrø og fås kjøpt ferdig i velassortere dagligvareforretninger.