/****** Font Awesome ******/ /****** Collapsing Nested Menu Items | Code by Elegant Themes ******/

Dette trenger du:

2 pk (300 g) marinert andebryst
1 liter assortert salat (f.eks. Baby leaf-mix)
1 pk sukkererter
200 g fetaost
1 grønn squash
2 dl blandede urter, for eksempel basilikum og mynteblad
1 pk (ca. 125 g) friske bringebær
100 g valnøtter, grovhakkede
Litt salt og pepper
Revet skall fra 1 appelsin
Evt. litt spirer til pynt

Balsamicovinaigrette 
1 dl olivenolje
½ dl balsamico (gjerne litt tykk)
½ ts kvernet sort pepper
½ ts salt
Revet skall fra ½ appelsin
1 ss presset appelsin

Grillet andebryst på frisk sommersalat

Grillet appelsinmarinert andebryst passer utrolig godt på grillen og til en smakfull salat som denne, med sukkererter, fetaost, squash, friske bringebær og nøtter, servert med en litt syrlig balsamicovinaigrette.

Slik gjør du:
1. Vask salaten og fordel på et stort serveringsfat eller porsjonstallerkener. Del sukkerertene i tynne strimler, fetaosten i litt store terninger og squash i tynne strimler (aller best blir det hvis du bruker en spirellideler). Fordel det over salaten, sammen med friske urter, bringebær og nøtter. Dryss over litt salt, pepper og revet appelsinskall.

2. Grill andebryst raskt på høy varme, til det har en rosa kjerne. La kjøttet hvile litt før du skjærer det i tynne skiver. Fordel det over salaten.

3. Bland sammen ingrediensene til vinaigretten, drypp litt over salaten og server resten ved siden av. Pynt gjerne med litt friske spirer.

Server med litt fersk bakst.

Tips:
Ønsker du en mer mettende salat, bland inn litt kokt pasta eller kokte poteter delt i skiver.