(4 porsjoner)
Dette trenger du:
2 – 3 pk Lerstang timian marinerte kyllingbryst
Foliebakte cherrytomater
400 g cherrytomater i klase (evt. vanlige)
2-3 ss olivenolje
2 fedd hvitløk, i tynne skiver
4 ss grovhakket frisk oregano
Litt salt og pepper
4 ss ristede mandelflak
Evt. litt frisk rød chili
Aluminiumsfolie
Grillet kyllingbryst med foliebakte cherrytomater
I sommerhalvåret smaker det ekstra godt med enkel og lett grillmat. Kanskje det kan friste med nydelig grillet kyllingbryst marinert med blant annet timian og sitrongress, servert med foliebakte tomater med mandler, hvitløk og oregano?
Slik gjør du:
1. Riv av fire litt store firkanter med aluminiumsfolie. Fordel tomat på de fire arkene, drypp over olivenolje, dryss over hvitløk, oregano, litt salt og pepper og til slutt mandler. Liker du litt spicy mat, ha over noen tynne skiver frisk chili. Klem folien tett, og sett det klart til grilling.
2. Grill kyllingfileten på høy varme, ca. 2 minutter på hver side, skru ned varmen eller legg kjøttet til en kaldere del av grillen, legg på lokk og la kyllingen steke til den er helt gjennomstekt (ca. 68 °C). La kjøttet hvile litt før du skjærer i det.
3. Legg foliepakkene på grill med høy varme, la de ligge på grillen til tomatene så vidt begynner å sprekke.
Tips:
Server med en grønn salat og gjerne en god aioli og ovnsbakte potetbåter.