/****** Font Awesome ******/ /****** Collapsing Nested Menu Items | Code by Elegant Themes ******/

(4 porsjoner)

Dette trenger du:
8 stk Lerstang lårklubbe
1 ts salt
1 ts malt hvit pepper

Peanøttsaus
300 g grovt peanøttsmør
4 dl kokosmelk
3 ss fish sauce
1 ½ ts rød karripasta
3 ss presset lime
1 ss sukker
Litt salt og kvernet sort pepper

Til servering:
1 agurk
1 mango
4 vårløk
Litt grovhakkede peanøtter

Grillet kyllingsatay med peanøttsaus

Satay er mye brukt i Asia og er krydret kjøtt tredd på små spyd, med saus til. Vi har latt oss inspirere til grillet kyllingstay med Lerstang lårklubber, servert med peanøttsaus, frisk mango, agurk og vårløk.

Slik gjør du: 

1. Kok opp peanøttsmør og kokosmelk, tilsett fish sauce, karripasta, lime og sukker. Smak til med salt og pepper og evt. litt mer lime.

2. Dryss litt salt og pepper over kyllingen, legg de i halvparten av peanøttsausen og la det marinere minst ½ time. Træ evt. klubbene på grillspyd i stål.

3. Grill kyllingen raskt på sterk varme, skru ned til medium varme eller legg kyllingklubbene på den kaldere delen av grillen.  Legg på lokk og la de steke ca. 15 minutter til de er gjennomstekte. Snu på kjøttet av og til.

4. Del agurk i skiver, mango i båter og vårløk i tynne strimler og server ved siden av kyllingen sammen med resten av peanøttsausen (ikke den som kyllingen har blitt marinert i) og litt peanøtter.

Tips:
Del kyllingen opp i mindre biter og træ de på trespyd dersom du vil spare litt tid på grillingen. Husk å legg spydene i vann før bruk.

Server gjerne med litt ris til og ekstra godt er det med et dryss frisk koriander til.