/****** Font Awesome ******/ /****** Collapsing Nested Menu Items | Code by Elegant Themes ******/
(4 porsjoner)

Dette trenger du:

Ca. 600 g Gårdsand marinert andebryst
8 grillspyd

Nypotetsalat

600 g nypoteter, kokt i lettsaltet vann
10 knaskerøtter
Ca. ¾ dl rapsolje
3 ss eplecidereddik
1 ts sukker
1 ss presset sitron
Litt salt og pepper
2 stilker vårløk
2 ss gressløk

Fluffy appelsinsaus

1 stk Gårdsand appelsinsaus
100 g meierismør
3 store eggeplommer
1 ss hvitvinseddik
1 ss frisk estragon
Litt salt og pepper

Grillet marinert andebryst med nypotetsalat og fluffy appelsinsaus

Har du lyst på lett og ekstra god sommermat, da må du prøve Gårdsand marinert andebryst trædd på grillspyd, servert med nypotetsalat og fluffy appelsinsaus.

Slik gjør du:

  1. Nypotetsalat: Vask og kok poteter etter anvisning på pakken. Sil av vannet, sett kjelen tilbake på plata, damp potetene raskt, avkjøl litt og del i litt tykke skiver. Del gulrot i to på tvers og kok i lettsaltet vann til de så vidt er møre.
  2. Bland sammen rapsolje, eddik, sitron og sukker, hell over potetene og gulrøttene, bland forsiktig. Dryss over litt salt og pepper, vårløk i tynne skiver og finhakket gressløk.
  3. Del andekjøttet i mindre biter og træ på spyd. Grill på litt høy varme til kjøttet er rosa. Snu på spydene ofte, så kjøttet ikke blir brent. Bruk evt. lokk.
  4. Fluffy appelsinsaus: Varm forsiktig opp appelsinsaus og smør i en kjele. Rør sammen og sett til siden. Visp sammen eggeplommer og eddik i en stålbolle (evt. en ildfast bolle) over vannbad til det begynner å tykne. Spe med appelsinsausen (med smør) mens du pisker hele tiden, her er det lurt å bruke en ballongvisp. Pisk til sausen er fluffy og litt tykk. Den må ikke koke. Ta av varmen og tilsett finhakket estragon. Smak evt. til med litt salt og pepper.

Tips:

Stek gjerne grillspydene i en stekepanne. Bruker du trespyd, husk å legg dem i vann en stund før du skal træ på kjøttet.

Er du glad i sennep? Ha 1-2 ts sammen med olje og eddik før du heller det over potetene.