(4 porsjonspizzaer)
Dette trenger du:
Pizzadeig:
3 ½ dl vann
½ pk fersk gjær
Ca. 9 dl pizzamel
1 ts salt
½ dl nøytral matolje
½ ts kvernet sort pepper
Pizzatopping:
Marinert kylling:
2 stk Gårdsand kyllingbryst, delt i tynne strimler
Marinade:
½ dl olivenolje
2 fedd hvitløk, finhakket
1 ss finhakket frisk oregano
1 ts salt
1 ts sukker
2 ss presset sitron
½ ts kvernet sort pepper
Fyll:
200 g Philadelfia, eller annen kremost
Ca. 150 g revet gul ost
100 g blåmuggost
1 rødløk, i tynne skiver
12 cherrytomater, delt i to
1 ss frisk oregano
Litt frisk ruccula
Grillet pizza med marinert kyllingbryst og 3 oster
Pizza kan man variere i det uendelige og alle har gjerne sin favoritt. Her er vår variant, en grillet pizza med marinert kyllingbryst, tre oster, søte cherrytomater, rødløk og frisk oregano.
Slik gjør du:
- Del kyllingbryst i tynne strimler. Bland sammen alle ingrediensene til marinaden, hell det i en tett pose, tilsett kylling, bland godt og la det marinere minst 30 minutter.
- Pizzadeig: Rør ut gjær i lunkent vann. Tilsett olje, mel, salt og kvernet pepper. Elt deigen godt sammen til deigen slipper bollen. Dekk til med plast eller et kjøkkenhåndklede og hev til dobbel størrelse på et lunt sted.
- Ha pizzadeigen på en godt melet benkeplate, del den i fire like emner (eller flere om du vil lage mindre pizzaer) og trill ut til runde boller. Strø over litt mel og legg over et klede. La emnene hvile 10-20 minutter.
- Stek kyllingkjøttet på sterk varme i litt olje det er gjennomstekt.
- Kjevle deigen ut til tynne runde bunner, legg på varm grill og forstek bunnene litt på begge sider.
- Smør et tynt lag med kremost over bunnene, dryss over revet ost og små biter av blåmuggost. Fordel kyllingstrimler, tomater og løk over. Dryss over litt salt og frisk oregano.
- Legg pizzaen på middels varm grill, legg på lokk og stek til osten er smeltet og litt gyllen. Dryss gjerne over litt frisk oregano og server med ruccula.
Tips:
Ønsker du å steke pizza i ovn, trenger man ikke å forsteke bunnene. Legg de kjevlede bunnene på et lett melet stekebrett eller på bakepapir.
Stek ved 250 °C, på midterste rille til osten har smeltet og er litt gyllen.