(4 porsjoner)
Dette trenger du:
4 Gårdsand andelår
2 fedd hvitløk, finhakket
Ca. 150 g grovt salt
6 kvister timian, grovhakket
1 ts nykvernet sort pepper
Ca. 1 kg andefett
Hjemmelaget andeconfit
Confitering er en gammel konserveringsmetode, ofte brukt til and som gir lang holdbarhetstid og ikke minst et nydelig smakfullt kjøtt, da kjøttet kokes i fett. Og det beste av alt, det er ganske så enkelt å lage, bare du setter av god nok tid.
Slik gjør du:
- Gni andelårene godt inn med hvitløk, salt, timian og pepper.
- Dekk til med plast og la kjøttet stå kjølig minst 3 timer, gjerne natten over for best mulig resultat.
- Skyll andekjøttet i kaldt vann, tørk godt av.
- Smelt fettet i en kjele på svak varme, legg i andelårene. Lårene skal være helt dekket av fett. La det simre forsiktig på svak varme 2 ½ – 3 timer. Andeconfiten er ferdig når kjøttet løsner lett fra beinet.
Før servering: Stek confiten i panne eller i ovn på litt høy temperatur til kjøttet er gjennomvarmt og skinnet gyllent og sprøtt.
Tips:
Sil av andefettet og bruk det til å steke å steke poteter eller grønnsaker i, eller legg de confiterte andelårene i ett ildfast glass og ha over fettet.
Bruk gjerne andre typer urter som for eksempel salvie eller rosmarin. Prøv deg frem til din favoritt.