(4 porsjoner)
Dette trenger du:
2 stk Gårdsand kyllingfilet
1 strøken ts salt
Litt kvernet sort pepper
1 blomkål
150 g spekeskinke, delt i litt store biter
4 skiver loff, delt i store terninger
1 fedd hvitløk, finhakket
100 g Bufar ost (evt. parmesan)
Litt smør og olivenolje til steking
4 hjertesalat (evt. stor 1 romanosalat eller 1 isbergsalat)
Dressing:
2 dl majones
1 ts Diijonsennep
2 små ansjosfileter
1 ss kapers
Litt cayennepepper
1 fedd hvitløk
Litt presset sitron
Hjemmelaget Cæsar salat med Gårdsand kylling og sprøstekt spekeskinke
Cæsarsalat er en kjent og kjær salat hos mange av oss, her med en ny vri og bruk av norske råvarer. Gårdsand kyllingbryst med sprøstekt spekeskinke, litt kokt blomkål, store brødkrutonger og en fyldig dressing.
Slik gjør du:
- Rens og del blomkål i små buketter, kok al dente i lettsaltet vann, sil av kokevannet og avkjøl raskt i isbad, eller under rennende kaldt vann. Legg blomkålen på kjøkkenpapir, så all overflødig væske renner av.
- Del kyllingfiletene i strimler, dryss over krydder og stek i panne på litt høy varme med smør og olivenolje. Stek kjøttet til det er gyllent og helt gjennomstekt.
- Stek spekeskinke i smør på litt høy varme til det er sprøtt.
- Rist loffterningene gylne og sprø i smør, tilsett finhakket hvitløk mot slutten av steketiden.
- Dressing: Ha alle ingrediensene i en foodprosessor og blend sammen til en litt glatt masse. Smak til med sitron og litt cayennepepper.
- Vask salaten godt, rist av overflødig vann og riv i store biter. Fordel utover et stort fat og legg over nystekt kylling, blomkål, spekeskinke, krutonger og store flak med ost (bruk ostehøvel eller grønnsaksskreller). Ha over dressing og server straks.
Tips:
Glad i hvitløk? Tilsett gjerne ett par hvitløksfedd i panna under steking av kyllingstrimlene.
Istedenfor å ha dressingen over salaten, vend salaten i litt dressing før den has på fat.