Oppskrift til 4 personer
2-3 andebryst fra Gårdsand
1 dl honning
Saften av 1 lime (ca. 2 ss)
2 sjalottløk, finhakket
2 fedd hvitløk, presset
250 g sjampinjong, i tynne skiver
2-3 ss olivenolje
350 g arborioris (eller annen risottoris)
2,5 dl hvitvin
1 liter varm kylling eller grønnsaksbuljong
70 g smør
70 g parmesan, ferskrevet
2 dl fløte, lettpisket
1 ss hakket frisk rosmarin
1 pk ruccula
1 rødløk, i tynne skiver
Fremgangsmåte
Rute, krydre med salt og pepper og stek andebrystene etter vår anbefaling. Varm honningen, tilsett lime og pensle over andebrystene. Sett under varm grill ca. 1 min. Husk å la kjøttet hvile før du skjærer det i tynne skiver eller evt. serverer det helt.
Fres løk, hvitløk og sopp på middels varme i litt olje til løken er blank. Tilsett ris og en klype salt, la det frese 2-3 minutter. Risen skal ikke bli brun. Tilsett hvitvin og la den koke inn. Tilsett 1 øse kokende buljong av gangen, la det koke inn mellom hver porsjon. Rør godt hele tiden. Når risen er al dente etter ca. 15 min, rører du inn smøret. Trekk kjelen av platen og la den hvile 2 min. Rør inn parmesanost og lettpisket fløte, smak til med salt, pepper og finhakket rosmarin. Risottoen skal være fløyelsmyk.
Server sammen med litt ruccula og finkuttet rødløk. En deilig rødvinsaus eller stekesjy smaker også fortreffelig til.
Tips:
Alternativ til sopp er lettkokt asparges.