/****** Font Awesome ******/ /****** Collapsing Nested Menu Items | Code by Elegant Themes ******/

(4 porsjoner)

Dette trenger du:
1-2 Gårdsand andebryst
Litt salt og kvernet sort pepper

Jordskokksuppe:
600 g jordskokker
1 stor sjalottløk (ca. 50 g)
1 fedd hvitløk
2 ss smør
1,5 dl hvitvin
Ca. 5 dl kyllingkraft
3 dl kremfløte
Litt presset sitron, salt og pepper

Grønnkålchips:
2 dl grønnkål
2 ss olivenolje
Litt salt

Til servering:
1 grønt eple, i tynne skiver
2 ss presset sitron
2 ss ristede pinjekjerner

Jordskokksuppe med andebryst, eple og grønnkålchips

En fyldig jordskokksuppe med rosastekt andebryst, friskt eple og litt salt grønnkålchips må du bare prøve, det er nemlig supergodt!  

Slik gjør du:

Jordskokksuppe:

  1. Skrell og del jordskokker i terninger. Finhakk sjalottløk og hvitløk.
  2. Smelt smør i en kjele, surr sammen løk og hvitløk på middels sterk varme til det er blankt og mykt. Ha i jordskokker og la det steke videre ca. 2 minutter.
  3. Tilsett hvitvin, kok inn til det meste av væsken har fordampet. Tilsett kraft (hold av ca. 1 dl) og fløte. La det småkoke ca. 20 minutter til jordskokkene er helt møre. Rør av og til.
  4. Kjør suppen glatt med en stavmikser eller ha den i en foodprosessor. Spe evt. med litt mer kraft dersom suppa blir for tykk. Smak til med presset sitron, salt og pepper.

 Grønnkålchips:

  1. Forvarm stekeovnen til 180 °C.
  2. Rens grønnkål for tykke stilker og riv den i grove biter.
  3. Ha grønnkålen i en bolle og gni oljen godt inn i bladene med hendene, til den blir blank og myk.
  4. Legg den på et bakepapirkledd stekebrett og dryss over bittelitt salt.
  5. Stek midt i ovnen i ca. 15 minutter, eller til grønnkålen er tørr og sprø. Ta ut av ovnen og avkjøl.

Andebryst: 

  1. Forvarm stekeovnen til 180 ˚C, over og undervarme.
  2. Rut andeskinnet, krydre med salt og pepper.
  3. Legg andebrystet med skinnsiden ned i en stekepanne på middels til høy varme og la det steke til fettet er gyllent og sprøtt.
  4. Snu rundt og stek videre ca. 1 minutt på kjøttsiden. Stek kjøttet videre i ovn 8-10 minutter og la det hvile ca. 5 minutter før du skjærer det i tynne skiver.

Ha suppe i serveringsboller, legg på andebryst i skiver, epleskiver vendt i sitron, pinjekjerner og litt sprø grønnkålchips. Serveres straks.

Tips:
Lag gjerne suppa og grønnkålchipsen dagen før du skal servere det.

Hvis du lager det samme dag som du skal servere, start med å lage grønnkålchipsen slik at stekeovnen er klar når andebrystet skal stekes.