KOKOSKYLLING
(4 porsjoner)
Dette trenger du:
1 hel kylling fra Gårdsand
2 røde chili, 1 finhakkes
1 ss revet ingefær
2 hvitløkfedd, presset
1 ½ dl hakket koriander
1 ts salt
1 ts malt sort pepper
2 ss olivenolje
2 ½ dl Gårdsand kyllingkraft
1 stilk sitrongress, i tynne skiver
3 dl kokosmelk
1 ss fishsauce
½ ss brunt sukker
600 g små runde poteter
1 liten pk frisk spinat
Revet skall av 1 lime
Aluminiumsfolie
Slik gjør du:
Forvarm stekeovnen til 200 °C.
- Finhakk chili og bland sammen med ingefær, hvitløk, halvparten av korianderen, salt og pepper.
- Skyll kyllingen inni og utenpå, tørk godt av og legg den i en ildfast form eller ovnspanne.
- Løsne skinnet på kyllingen der brystene ligger. Fyll krydderblandingen under skinnet og rundt hele på yttersiden. Bruk hendene og gni krydderet godt inn. Drypp over litt olivenolje.
- Hell på kyllingkraft, tilsett sitrongress og hel chili. Dekk til med aluminiumsfolie og la det steke på midterste rille ca. 50 min. Ta av folien.
- Bland sammen kokosmelk, fish sauce og brunt sukker. Hell i formen, bland godt sammen og fordel vaskede poteter rundt. Stek videre 25-30 minutter til kyllingen er gjennomstekt og potetene er møre. Vend inn fersk spinat helt mot slutten av steketiden. Riv over litt fersk lime, resten av korianderen og server.
Tips:
Hvordan bruke sitrongress:
Ta av det ytterste skallet til sitrongresset, til det bløte.