/****** Font Awesome ******/ /****** Collapsing Nested Menu Items | Code by Elegant Themes ******/
Kokoskylling

KOKOSKYLLING
(4 porsjoner)

Dette trenger du:

1 hel kylling fra Gårdsand
2 røde chili, 1 finhakkes
1 ss revet ingefær
2 hvitløkfedd, presset
1 ½ dl hakket koriander
1 ts salt
1 ts malt sort pepper
2 ss olivenolje
2 ½ dl Gårdsand kyllingkraft
1 stilk sitrongress, i tynne skiver
3 dl kokosmelk
1 ss fishsauce
½ ss brunt sukker
600 g små runde poteter
1 liten pk frisk spinat
Revet skall av 1 lime
Aluminiumsfolie

Slik gjør du:

Forvarm stekeovnen til 200 °C.

  1. Finhakk chili og bland sammen med ingefær, hvitløk, halvparten av korianderen, salt og pepper.
  2. Skyll kyllingen inni og utenpå, tørk godt av og legg den i en ildfast form eller ovnspanne.
  3. Løsne skinnet på kyllingen der brystene ligger. Fyll krydderblandingen under skinnet og rundt hele på yttersiden. Bruk hendene og gni krydderet godt inn. Drypp over litt olivenolje.
  4. Hell på kyllingkraft, tilsett sitrongress og hel chili. Dekk til med aluminiumsfolie og la det steke på midterste rille ca. 50 min. Ta av folien.
  5. Bland sammen kokosmelk, fish sauce og brunt sukker. Hell i formen, bland godt sammen og fordel vaskede poteter rundt. Stek videre 25-30 minutter til kyllingen er gjennomstekt og potetene er møre. Vend inn fersk spinat helt mot slutten av steketiden. Riv over litt fersk lime, resten av korianderen og server.

 

Tips:

Hvordan bruke sitrongress:

Ta av det ytterste skallet til sitrongresset, til det bløte.