1 hvitløk
1 rosmarin stilk
1 liter solsikkeolje
salt og pepper
Kylling lår confite med ”jordskokkbygotto”
Strø salt og pepper på lårene, knus hvitløk og rosmarin og legg alt i en liten ildfast form,
Ha olje til det dekker lårene. Bak på 120 grader i ca 4 timer, til kjøttet løsner fra beina
2 shalottløk
1 hvitløk
1 dl tørr hvitvin
ca. 1 liter kyllingkraft
300g skrelte jordskokker
100g parmesan , revet
salt
50g smør
½ sitron, saften av
½ gressløk, bunt,finkuttet
Jordskokk byggotto
Legg byggryn i bløt i vann over natten.
Kok 200g jordskokker i vann til de er møre, sil og blend med 1 ss smør og litt salt.
Kutt 100g jordskokker i fingertykke biter.
Fres finkuttet sjalottløk ,jordskokkbiter og hvitløk i olivenolje, tilsett hvitvin og reduser helt inn.
Ha på bygg og kraft, kok til de er møre ca. 20 min.
Rør under kokeprosessen.
Når det er blitt en fin flytenede grøt, (som risotto konsistens) rører du inn smør, parmesan og salt. Smak til med sitron om ønskelig.
Strø i gressløk.
Anrett bygottoen på en flat tallerken, plukk og strø over confite på lårkjøtt.
Strø over parmesan og gressløk og drypp olivenolje over.