Dette trenger du:
(4 porsjoner)
(4 porsjoner)
2 kyllingbryst fra Gårdsand
1 ts salt
1 ts nykvernet sort pepper
Smør eller olje til steking
4 porsjonsbiter foccaccia
Guacamole
2 stk (ca. 300 g) modne avokado
1 ss sitron
1 fedd hvitløk
1 ss yoghurt naturell eller rømme
Salt og pepper
Fyll:
4 never blandet salat (gjerne Crispi og ruccula)
1 stor rødløk, i tynne skiver
KYLLINGFOCACCIA MED GUACAMOLE, SALAT OG RØDLØK
Slik gjør du:
- Del kyllingbrystene på langs slik at du får fire like store biter. Krydre kjøttet med salt og pepper, stek det i en panne med smør eller olje, på høy varme til det er gyllent og gjennomstekt.
- Mos sammen alle ingrediensene til guacamole, smak til med sitron, salt og pepper.
- Del foccaccia i to, smør bunnene med guacamole, legg på salat og rødløk. Legg over lun kylling og så tilslutt lokket til foccacciaen. Server straks, gjerne med en båt lime og friske cherrytomater.
Tips:
Dersom du ønsker en guacamole med mer sting, bland inn litt finhakket chili og rødløk.