/****** Font Awesome ******/ /****** Collapsing Nested Menu Items | Code by Elegant Themes ******/

Dette trenger du:
(4-6 porsjoner)

1 stk hel kylling fra Gårdsand
3 gulrot
1 purre
1 gul løk
1 liten sellerirot
½ ss hel sort pepper
1 stort laurbærblad
4 stilker bladpersille (kan sløyfes)
1 ss salt

Saus:
60 g margarin eller smør
60 g hvetemel
7 dl silt kyllingkraft etter koking
2 dl kremfløte
1 ss presset sitron
1 dl grovhakket frisk dill
Salt og pepper

NYDELIG KYLLINGFRIKASSÈ MED ROTGRØNNSAKER OG DILL 

Slik gjør du:

  1. Rens og vask grønnsakene. Del 1 gulrot, ½ stk purre, løk og ½ sellerirot i grove terninger.
  2. Ha det i en kjele sammen med kylling, pepper, laurbærblad, bladpersille og salt. Fyll opp med vann til det så vidt dekker kyllingen. Kok opp, skru ned varmen og la det småkoke til kyllingen er mør (løsner fra beina). Skum av underveis.

Saus:

  1. Smelt smør i en kjele på middels sterk varme, rør inn mel og spe litt og litt med kyllingkraften. Pisk eller rør kraftig til du får en jevn saus. Spe med fløte og la sausen koke minst 5 minutter. Rør av og til. Smak til med salt og pepper.
  2. Skjær 2 gulrot, ½ purre og ½ sellerirot i tynne skiver og staver. Kok det sammen med sausen til det er mørt, eller i en egen kjele i lettsaltet vann. Vend inn i sausen sammen med store biter av kylling og frisk dill. Server med kokte poteter eller ris.

 

Tips: 

Bruk gjerne andre typer grønnsaker etter sesong som for eksempel blomkål, nykål og sukkererter.

Jevn sausen med litt maisenna dersom du ønsker den tykkere, eller spe med vann eller melk dersom du ønsker den tynnere.