Dette trenger du:
1 kg kyllingbein eller skrog
1 stor løk
1 purre
2 gulrot
2 stilker bladpersille
2 laurbærblad
½ ss hel sort pepper
Kyllingkraft er kjekt å kunne, det er nemlig en av de mest brukte kraftene og ikke uten grunn, den har en mild smak som kan brukes i uendelig mange retter og spesielt i sauser, supper, risotto og gryteretter.
Vi har laget vår egen utgave, og her er oppskrift hvis du vil prøve deg selv.
KYLLINGKRAFT
Slik gjør du:
- Del kyllingbein og grønnsaker (skrelt og delt) opp i mindre biter. Ha alt i en kjele, fyll på med vann til det så vidt dekker kylling og grønnsaker.
- Kok opp, senk varmen og la kraften småkoke 30-40 minutter. Skum av fett og urenheter underveis med en hullsleiv.
- Sil kraften gjennom en sikt eller evt. gjennom et bomullsklede. Press ut all væske med en sleiv. Dersom du ønsker en mer konsentrert kraft kok inn til det halve (eller mer). Kjøl ned kraften og ta av fettet som legger seg på toppen.
Tips:
Her kan man variere med andre typer urter og rotgrønnsaker. Ønsker du smak av hvitløk, del en hvitløk i to og ha i kraften.