/****** Font Awesome ******/ /****** Collapsing Nested Menu Items | Code by Elegant Themes ******/

Kyllingsuppe med masse ingefær

Dette er et innlegg fra Helles Kitchen, matblogger

Jakten på sommerkroppen 2019 kom sabla fort i år!

Januar er over oss og jeg har måttet ta meg selv i nakken. Det er ikke mange ukene til jeg skal i bikini og svinse rundt på Waikiki Beach, og da må ting strammes opp.

Jeg lever det gode liv hele året. Mye god mat og vin. Det setter sine spor. Noen uker med litt kontrollert kosthold og alkostopp skader ingen. Derfor justerer jeg kostholdet en periode.

En av rettene jeg sverger til hvis jeg skal få litt dreis på kroppen er en god kyllingsuppe. Bruker man en stor kylling fra en bra produsent får du mange måltider ut av en kylling. For det første får du verdens deiligste kyllingsuppe, men du får også alt det deilige, perfekt kokte kyllingkjøttet som du kan bruke i mange andre retter. Og siden fettfattig protein står på min meny fremover, er dette gull å ha i kjøleskapet.

Lerstangkylling fra Gårdsand får du på Meny.

 

Bruk flaksalt og salt fra en liten høyde. Da får du fin spredning på saltingen.

Saftig kylling.

Bare så det er nevnt: Denne suppen er ikke bare for de som vil spise sunt. Det er en forbaska god suppe.  Full av masse deilige smaker som chili, hvitløk og ikke minst ingefær. Den kalles gjerne asiatisk ingefær-kyllingsuppe, og i Asia har ingefær en høy stjerne hva angår sunnhet. Det sies at ingefær har utrensende egenskaper. Jeg elsker ingefær og hvis det er slik at den også kan hjelpe meg inn i bikinien, så er det ikke nei i min munn.

Jeg bruker birdseye-chili. De er veldig sterke, så hvis du vil ha det litt mildere tar du de vanlige, litt større chiliene som ligger i grønnsaksdisken.

Sort pepper hører med. Husk å krydre oversiden og undersiden på anden.
Sjekk om skinnet blir sprøtt seg fint og fettet smelter.

Jeg lager slike kyllingsupper ofte. Især når det er vinter og luften er tørr. Som kronisk øre-nese-hals-“pasient” blir jeg fort syk når slimhinnene tørker inn, slik de gjør i norsk vinterklima. Suppe lindrer og ingefær gir et solid trøkk i nesa.

Win, win!

Du kan også ha suppen over på termos og nyte den på jobb. Så enkelt!

Det lukter så godt i huset når man koker slik suppe, så gled deg også over det.

Jeg har brukt kvalitetskylling fra Lerstang. De saktevoksende kyllingene lever godt i 60-70 dager. Den har god plass og tilgang på forskjellige aktiviteter i huset. Kyllingene kan gå ute i vinterhagen for å trekke frisk luft. Dette er derfor et produkt der dyrevelferden er i fokus, noe som gjør at dette er et produkt som jeg kan stå 100 % inne for.

Du finner Lerstang-kylling i Meny-butikker over hele landet.

Vil du også la deg varme av deilig asistisk kyllingsuppe med masse ingefær? Her er oppskriften:

INGREDIENSER

1 stor kylling (ca 1,6 kg) fra Lerstang
1 stor knoll ingefær, skrelt og i biter + 1 knoll til servering i tynne staver
2 champinjonger (delt i fire) + 2 til servering (i tynne skiver)
1 løk delt i fire
3 fedd hvitløk, delt i to
2 vårløk + 2 til servering
10 pepperkorn
1 ss grovt salt
1 grønn chili i biter (eller to-tre sterke thai-chili) + en til servering (i tynne skiver)
vann
Koriander til servering

skjær tynne skiver av andebrystet

SLIK GJØR DU

  1. Vask og tørk kyllingen godt både inni og utenpå.
  2. Hakk opp grønnsakene som skal i suppen og legg dem i en stor gryte. Tilsett pepperkorn. Legg så kyllingen i gryten med brystet opp. Hell på ca 3 liter kaldt vann slik at du dekker nesten.
  3. Sett på lokk og kok opp. Tilsett salt.
  4. Skru så ned temperaturen til medium og sett på lokket og la småputre i 1 1/2 time. Underveis kan du skumme av urenheter som flyter til overflaten.
  5. Når kjøttet lett løsner fra skroget slår du av platen og avkjøler suppen med kyllingen i. Når den er lunken kan du forsiktig ta ut kyllingen og legge den på et fat. Sil suppen slik at du står igjen med deilig kraft. Smak til om du trenger å tilsett mer salt. Du skal ikke gjemme bort den gode kyllingsmaken, så ikke overdriv.
  6. Det dannes et fint fettlag på toppen av suppen fra skinnet på kyllingen. Dette kan du fjerne ved å dra en sauseskje over overflaten. Fettet gir smak til suppen, men for min kur må jeg dessverre fjerne det. Du bestemmer selv hva du gjør. Det er perfekt å steke poteter i.
  7. Rens kyllingen og legg alt det deilige kjøttet på et fat. Skinn og bein har gjort sin nytte.
  8. Før servering varmer du skiver av sopp og små brokkolibuketter i suppen. I hver skål legger du tynne staver av ingefær, grønn chili og vårløkskiver. Legg også litt av det deilige kyllingkjøttet i skålen før du heller herlig, varm og mettende kraft over. Pynt med frisk koriander.