(4 porsjoner)
Dette trenger du:
2 andebryst fra Gårdsand
1 ts salt
½ ts nykvernet sort pepper
½ ts rosepepper
4 store julelefser
Rødkålsalat:
200 g rødkål
1 rødt eple, i tynne skiver
½ liten rødløk
Frøene fra ½ granateple
2 ss presset lime
2 ss flytende honning
1 ss olivenolje
1 ts sukker
1 strøken ts salt
Saus:
1 pk Gårdsand appelsinsaus
Tilbehør:
1 pk blandet salat med ruccula
50 g pistasjnøtter
Evt. litt rosèpepper
En skikkelig digg lefse får du med Gårdsand andebryst, en litt syrlig rødkålsalat med eple og fyldig appelsinsaus.
LEFSE MED AND OG RØDKÅLSALAT
Slik gjør du:
Forvarm stekeovnen til 180 °C.
- Rut andeskinnet/fettet, krydre med salt og pepper. Legg andebrystet med skinnsiden ned i en stekepanne på middels til høy varme og la det steke til skinnet er gyllent og sprøtt (ca. 5 min). Snu rundt og stek videre ca. 1 minutt på kjøttsiden.
- Stek kjøttet videre i ovn på midterste rille, til det har en kjernetemperatur på ca. 60 – 62 °C (rosastekt) og la det hvile minst 5 minutter før du skjærer i det.
Rødkålsalat:
- Kutt syltynne strimler av rødkålen med kniv, ostehøvel eller mandolin. Rens og del rødløken i tynne skiver og bland sammen med resten av ingrediensene. Smak til med salt og pepper.
- Varm opp appelsinsaus og la den koke inn til halv mengde.
- Legg litt saus på lefsene, ha over litt salat, rødkålsalat og tynne skiver med andebryst. Dryss over pistasjnøtter og evt. litt rosèpepper.
Tips:
Pistasjnøtter kan erstattes med for eksempel valnøtter, hasselnøtter eller evt. gresskarkjerner.