/****** Font Awesome ******/ /****** Collapsing Nested Menu Items | Code by Elegant Themes ******/

(4 porsjoner)

Dette trenger du:

2 andebryst fra Gårdsand

1 ts salt

½ ts nykvernet sort pepper

½ ts rosepepper

4 store julelefser

Rødkålsalat:

200 g rødkål

1 rødt eple, i tynne skiver

½ liten rødløk

Frøene fra ½ granateple

2 ss presset lime

2 ss flytende honning

1 ss olivenolje

1 ts sukker

1 strøken ts salt

 

 

Saus:  

1 pk Gårdsand appelsinsaus

Tilbehør:

1 pk blandet salat med ruccula

50 g pistasjnøtter

Evt. litt rosèpepper

En skikkelig digg lefse får du med Gårdsand andebryst, en litt syrlig rødkålsalat med eple og fyldig appelsinsaus.  

LEFSE MED AND OG RØDKÅLSALAT

Slik gjør du:

Forvarm stekeovnen til 180 °C.

  1. Rut andeskinnet/fettet, krydre med salt og pepper. Legg andebrystet med skinnsiden ned i en stekepanne på middels til høy varme og la det steke til skinnet er gyllent og sprøtt (ca. 5 min). Snu rundt og stek videre ca. 1 minutt på kjøttsiden.
  2. Stek kjøttet videre i ovn på midterste rille, til det har en kjernetemperatur på ca. 60 – 62 °C (rosastekt) og la det hvile minst 5 minutter før du skjærer i det.

Rødkålsalat:

  1. Kutt syltynne strimler av rødkålen med kniv, ostehøvel eller mandolin. Rens og del rødløken i tynne skiver og bland sammen med resten av ingrediensene. Smak til med salt og pepper.
  2. Varm opp appelsinsaus og la den koke inn til halv mengde.
  3. Legg litt saus på lefsene, ha over litt salat, rødkålsalat og tynne skiver med andebryst. Dryss over pistasjnøtter og evt. litt rosèpepper.

 

Tips:

Pistasjnøtter kan erstattes med for eksempel valnøtter, hasselnøtter eller evt. gresskarkjerner.