Dette trenger du:
4 stk (ca. 600 g) Gårdsand marinert kyllingbryst
Litt smør og olivenolje til steking
Hjemmelaget søtpotetfries:
600 g søtpoteter, skrellet og delt i tynne staver
2 ss maisenna
1 -2 dl nøytral matolje
Litt salt
Urtemajones:
2 dl majones eller aioli
1 ss finhakket basilikum
1 ss finhakket bladpersille
1 ss sitron
Litt salt og pepper
Salat:
1 pose blandet salat
2 -3 stilker grønnkål, forvellet uten stilk
1 pk sukkererter, i strimler
1 grønt eple, i tynne skiver
4 ss valnøtter
Litt valnøttolje (evt. olivenolje), salt og pepper
Marinert kyllingbryst med hjemmelaget søtpotetfries og urtemajones
Kan vi friste med marinert kyllingbryst fra Gårdsand, servert med hjemmelaget søtpotetfries og urtemajonesmajones? Her er oppskrift.
Slik gjør du:
- Skrell og del søtpotet i lange smale staver. Legg dem i iskaldt vann, minst 20 minutter. Hell av vannet og tørk potetene godt med kjøkkenpapir.
- Forvarm stekeovnen til 220 °C. Ha søtpotetene i en stor zippose (eller brødpose), ha i olje og maisenna. Rist godt så alle potetstengene blir dekket. Fordel stavene utover bakepapirkledd stekebrett. Dryss over litt salt og stek på midterste rille til potetene er møre i midten og sprø på utenpå. Dette tar ca. 20 minutter.
- Bland sammen ingrediensene til urtemajonesen, smak til med sitron, salt og pepper. Ønsker du en tynnere majones, tilsett litt vann.
- Bland sammen ingrediensene til salat, drypp over litt valnøttolje og et lite dryss salt og pepper rett før servering.
- Stek kyllingfilet i varm panne med litt smør og olivenolje, til kjøttet er helt gjennomstekt.