(4 porsjoner)
Dette trenger du:
2 Gårdsand andebryst
Ca. 1 ts salt
Litt kvernet sort pepper
Søtpotetpuré:
700 g søtpotet, i terninger
Vann til koking
1 fedd hvitløk, knust
Ca.1 dl fløte
Litt salt og pepper
1 knivsodd malt muskat
2 ss romtemperert smør
Salviesmør:
100 g meierismør
Ca. 2 dl frisk salvie (en liten potte)
Til servering:
1 bunt hvit asparges, delt i mindre staver
2 portobellosopp, delt i skiver
Smør, salt og pepper
Rosastekt andebryst med søtpotetpuré med salviesmør
Av og til må man bare unne seg litt ekstra godt som nydelig rosastekt andebryst med fløyelsmyk søtpotetpuré og salviesmør. Nevnte vi stekt hvit asparges og portebellosopp?
Slik gjør du:
Søtpotetpuré:
- Kok søtpotetene møre i vann.
- Sil av og ha i fløte og smør. Kjør til en glatt puré med en blender eller kjøkkenmaskin.
- Smak til med salt, pepper og muskat
Andebryst:
- Forvarm stekeovnen til 180 ˚C, over og undervarme.
- Rut andeskinnet, krydre med salt og pepper.
- Legg andebrystet med skinnsiden ned i en stekepanne på middels til høy varme og la det steke til fettet er gyllent og sprøtt.
- Snu rundt og stek videre ca. 1 minutt på kjøttsiden. Stek kjøttet videre i ovn 8-10 minutter og la det hvile ca. 5 minutter før du skjærer det i litt tykke skiver.
Salviesmør:
- Smelt smør i en panne på litt sterk varme, til det er gyllent.
- Ha i salvie og la det steke sammen til salvien så vidt er myk. Serveres straks.
Til servering:
Stek soppen gyllen i en panne på litt sterk varme med smør. Ha i asparges og stek til den er al dente. Smak til med salt og pepper.
Tips:
Søtpotetpureén kan fint lages dagen før servering.
Varier gjerne med andre typer grønnsaker som for eksempel rødløk, grønne bønner,