/****** Font Awesome ******/ /****** Collapsing Nested Menu Items | Code by Elegant Themes ******/
(4 porsjoner)

Dette trenger du:

4 stk (ca. 600 g) Gårdsand marinert kyllingbryst
Litt smør og olivenolje til steking

Coleslaw:

200 g kål
150 g gulrot
100 g rømme
100 g majones
½ ts salt
1 ss eplecidereddik
1 ss sukker
4 hamburgerbrød
Litt grønn salat
1 liten rødløk, delt i tynne skiver
4 ss barbequesaus

Saftig kyllingburger med hjemmelaget coleslaw

Lyst på burger til middag? Her er oppskrift på saftig kyllingburger med hjemmelaget coleslaw.

Slik gjør du:

  1. Coleslaw: Skjær kål og gulrot i tynne strimler. Bland sammen majones, rømme, eddik, sukker og salt, vend inn kål og gulrot.
  2. Stek kyllingfilet på litt sterk varme i olje og smør, til kjøttet er gjennomstekt.
  3. Del hamburgerbrød i to, varm i ovn eller rist bunn og topp i en stekepanne med litt smør til overflaten er gyllen.
  4. Legg på salat, coleslaw, kylling, løk og barbequesaus.
Hamburgerbrød med solsikkefrø og timian
(Ca. 10 stk)                  

Dette trenger du:

30 g fersk gjær
3 ½ dl lettmelk
1 ½ ss flytende honning (evt. 1 ss sukker)
1 ts salt
Ca. 9 dl hvetemel
75 g smør, romtemperert
1 ss finhakket frisk timian (evt. 1 ts tørket)
2 ss solsikkekjerner
1 egg, 1 ss vann og 1 klype salt til pensling.
Gresskarkjerner og solsikkekjerner til topping

Lyst til å lage hamburgerbrød? Her er oppskrift.

Slik gjør du:

  1. Smuldre gjær i en bolle, varm opp melken til den er fingervarm og rør ut gjæren.
  2. Ha det i en miksebolle, tilsett resten av ingrediensene (hold av litt mel for justering av deigen) utenom smør. Elt deigen i kjøkkenmaskin ca. 5 minutter.
  3. Tilsett litt og litt smør ved lav hastighet, elt godt sammen, ha i timian og solsikkekjerner, elt litt videre. Tilsett evt. litt mel, deigen skal så vidt slippe bollen. Dekk til deigen med plast eller ett kjøkkenhåndklede, etterhev til dobbel størrelse på et lunt sted.
  4. Ha deigen på et melet bakebord, trill ut 10 boller, trykk dem ganske flate (ca. 2 cm), legg på bakepapirkledd stekebrett. Pass på at det er god avstand mellom hamburgerbrødene (bruk to brett). Dekk til med kjøkkenhåndklede og etterhev til de er luftige. Visp sammen egg, vann og salt. Pensle hamburgerbrødene og dryss over kjerner. Stek hamburgerbrødene på midterste rille ved 225 °C til de er gylne. Avkjøl på rist.