(4 porsjoner)
Dette trenger du:
4 Gårdsand andelår
1 ½ ts salt
½ ts nykvernet sort pepper
Smør eller olje til steking
Steinsopprisotto:
3 ½ dl risottoris
30 g tørket steinsopp
2 sjalottløk, finhakket
2 hvitløkfedd, finhakket
1 ½ ss smør
1,5 dl tørr hvitvin
Ca. 7 dl kyllingkraft, varm
50 g smør, i terninger
50 g revet parmesan
salt og pepper
2 ss bladpersille, grovhakket
2 pk sukkererter
Lettsaltet vann
Saftige andelår med steinsopprisotto og sukkererter
Kan vi friste med ovnsbakte andelår servert med en smakfull steinsopprisotto og sukkererter neste gang du venter gjester?
Slik gjør du:
Andelår:
- Forvarm stekeovnen til 160 °C, over og undervarme varmluft.
- Krydre andelårene med salt og pepper, brun de raskt i en stekepanne med litt smør eller olje. Legg de i en ildfast form og stek til kjøttet er mørt og gjennomstekt. Dette tar litt over 1 time, men avhengig av tykkelsen på lårene. Øs over stekesjy av og til. Skru opp temperaturen til 250 ˚ mot slutten av steketiden dersom du ønsker ekstra sprøtt skinn.
Steinsopprisotto:
- Bløtlegg soppen i ca. 30 minutter i lunkent vann. Sil av vannet og del evt. soppen i litt mindre biter.
- Surr ris, sjalottløk og hvitløk i en kjele med litt smør, på middels sterk varme til det er blankt.
- Tilsett sopp og vin, la hvitvinen koke inn i risen. Spe med kraft og la det småkoke til væsken har trukket inn i risen. Rør av og til. Fortsett med å tilsette kraft på samme måte til risen så vidt er mør. Risottoen skal ha en litt løs konsistens.
- Rør inn smør og parmesan og tilslutt persille. Smak til med salt og pepper.
Sukkererter:
Gi sukkerertene ett raskt oppkok i lettsaltet vann.
Tips:
Vannet du bløtlegger soppen i, kan brukes som kraft etterpå. Varier gjerne med andre typer sopp.
Smak gjerne risottoen til med litt presset sitron. Krydre gjerne andelårene dagen før servering, for ekstra god smak.