Dette trenger du:
(4 porsjoner)
1 kg Gårdsand Kyllinglår
1 beger yoghurt naturell
1 rød chili
1 laurbærblad
½ ts malt kanel
1 ½ ts Garam masala
¼ ts malt kardemomme
½ ss revet frisk ingefær
2-3 fedd hvitløk
400 g hermetiske tomater, hele
1 ½ ts salt
2 ss maisolje
1 gul løk, i tynne båter
Litt sukker, salt og kvernet sort pepper.
SPICY KYLLINGCURRY
Slik gjør du:
- Ha krydder, yoghurt, ingefær, hvitløk og hermetiske tomater i en blender/hurtighakke og kjør sammen til en glatt masse.
- Del kyllinglårene i 2 deler, ved de naturlige festene. Hvis du ønsker mindre biter, ta ut beina og del i litt store terninger. Hell krydderblandingen over kyllingen og la det stå kjølig 1-2 timer.
- Ha olje i en stor stekepanne på sterk varme, tilsett løk og la det steke til det er mykt og gyllent.
Tilsett hvitløk og stek litt videre før du tilsetter kylling og marinade. Kok opp, skru ned til svak varme og la kyllingen småkoke under lokk ca. 30-40 minutter til den er gjennomkokt.
- Smak til sausen med litt sukker, salt og pepper. Jevn evt. med maisenna dersom du ønsker en tykkere saus. Server med et dryss frisk koriander, kokt ris og nan brød.
Tips:
Server gjerne en mild yoghurt eller raita til. Er du glad i chutney kan det sterkt anbefales servere med litt mangochutney til. Dryss gjerne over litt cashewnøtter rett før servering.