/****** Font Awesome ******/ /****** Collapsing Nested Menu Items | Code by Elegant Themes ******/

(4 porsjoner)

Dette trenger du:

2 pk Gårdsand Andeconfit

1 pk Gårdsand Appelsinsaus

4 ss hoisinsaus

1 ss ristede sesamfrø

Steamed buns:

½ dl vann

1 ½ dl lettmelk

10 g tørrgjær

300 g (ca. 5 dl) hvetemel

4 ss ekstra fint sukker

En klype salt

½ ts bakepulver

½ ts natron

 

Litt olivenolje til utbaking

1 spisepinne eller ett tykt sugerør

 

Syrlig kål:

300 g hodekål, i tynne strimler

1 stor gulrot i tynne strimler

3 ss presset sitron

3 ss riseddik

1 ½ ss sukker

En klype salt

Tilbehør:

2 stilker vårløk, i tynne skier

Litt frisk koriander

1 ½ ss sesamfrø

Steamed buns tar litt tid å lage, men det er det vel verdt med sin utrolig luftige og bløte konsistens. Servert med Gårdsand sin andeconfit, syrlig kål, ristede sesamfrø, koriander, vårløk og ikke minst en nydelig appelsinglaze kan det knapt bli diggere.

STEAMED BUNS MED ANDECONFIT OG APPELSINGLAZE

Slik gjør du:

  1. Varm opp vann og melk til ca. 40 °C. Ha det i en miksebolle sammen med tørrgjær. Bland alle de tørre ingrediensene og tilsett (hold av litt av melet for justering av deigen). Elt deigen i ca. 5 minutter til den glatt og jevn og så vidt slipper bollen. Tilsett evt. litt mel om den er klissete. Dekk til med plastfilm og la deigen etterheve på et lunt sted, til dobbel størrelse. Dette tar ca. 1 time.
  2. Trill ut deigen til 12 like store boller og legg de på ett brett dekt med plastfilm, legg plastfilm over og la de heve til dobbel størrelse. Dette tar ca. 30 min.
  3. Klipp ut 12 firkanter (ca.10×10 cm) av bakepapir. Klem bollene litt flate, kvele de ovale. Pensle en spisepinne (eller evt. ett litt tykt sugerør) med olje, legg på midten av leiven og brett den ene siden over den andre. Dra ut spisepinnen og legg deigen på en bakepapirbit. Gjenta 11 ganger til, dekk til med plastfilm og la de etterheve 15-20 minutter. Gjør klar en kjele med rist (bruk gjerne en grønnsaksrist).
  4. Ha vann i bunn av kjelen (vannet skal ikke være i kontakt med risten), kok opp. Legg brødene på risten, her avgjør størrelsen på risten hvor mange som kan dampes på likt. De skal ikke ligge for tett. Legg på lokk og damp brødene ca. 7 minutter til de har blåst seg litt opp og er faste på utsiden. Legg de ferdige brødene på et stort fatt, dekk med fuktig kjøkkenhåndklede. Når alle er ferdigdampet kan de oppbevares i et kjøkkenhåndklede i dampkjelen.
  5. Kålsalat:

Bland sammen alle ingrediensene, dekk med plastfilm og sett det kjølig frem til servering. Smak evt. til med sukker om du ønsker en søtere salat.

  1. Varm opp andeconfit etter anvisning, plukk kjøttet fra beinet og riv det i tynne strimler. Reduser appelsinsausen til den halve mengden og bland sammen med hoisinsaus. Vend det inn i kjøttet sammen med ristede sesamfrø.
  2. Fyll brødene med syrlig kål, lun andeconfit, ett dryss vårløk og frisk koriander. Server straks.

 

Tips:

De ferdige brødene kan fint avkjøles og fryses. Damp de ca. 1 minutt før servering.

Ristede sesamfrø lager du helt enkelt ved å ha sesamfrø i en panne på sterk varme til de er gylne.