/****** Font Awesome ******/ /****** Collapsing Nested Menu Items | Code by Elegant Themes ******/
Stekt andebryst med plommesaus og saltbaktepoteter

(4 porsjoner)

Dette trenger du:
2 Gårdsand andebryst
1 ts salt
1 ts kvernet sort pepper

Plommesaus:
4-5 ferske plommer, i store terninger uten stein
1 ss smør
½ dl balsamicoeddik
4 dl Gårdsand kyllingkraft
1 sjalottløk, finhakket
Litt sukker, salt og pepper
Ca. 30 g smør

Saltbakte poteter:

600 g små poteter med skall
2 ss grovt salt
Litt olivenolje
1 neve frisk timian

Salat:
1 liter blandet grønn salat
2 plommer, delt i tynne skiver
1 pk sukkererter, delt i tynne strimler
Saften av ½ sitron
1 ss extra virgin olivenolje
Litt salt og pepper

Når du skal kose seg litt ekstra, ja da bør du lage andebryst med en søtsyrlig plommesaus og saltbakte poteter, det er nemlig skikkelig «mat for mons»!

STEKT ANDEBRYST MED PLOMMESAUS OG SALTBAKTE POTETER

 

Slik gjør du:

  1. Rut andeskinnet/fettet, krydre med salt og pepper. Legg andebrystet med skinnsiden ned i en stekepanne på middels til høy varme og la det steke til fettet er gyllent og sprøtt (ca. 5 min). Snu rundt og stek videre ca. 1 minutt på kjøttsiden. Stek kjøttet videre i ovn til det har en kjernetemperatur på ca. 60 – 62 °C (rosastekt) og la det hvile minst 5 minutter før du skjærer i det.
  2. Plommesaus:

Surr sjalottløken blank i litt smør. Tilsett plommer og la det steke ca. 1 minutt før du tilsetter balsamico. La det koke litt inn før du har i kyllingkraft. Kok inn til halv mengde og smak til med sukker, salt og pepper. Rett før servering blir sausen ekstra god om du visper inn litt kaldt smør i terninger. Ikke la sausen koke etterpå, da skiller den seg. Ønsker du en tykkere saus, jevn med maisenna.

  1. Saltbakte poteter:

Legg potetene i en ildfast form. Drypp over litt olje og strø over salt og timian. Stek potetene ved 200 °C til de er møre (ca. 30-40 min avhengig av potetstørrelsen). Børst evt. av litt av saltet før servering.

  1. Bland ingrediensene til salaten og server.

 

Tips:

Det kan ofte være vanskelig å få alt ferdig på likt, da kjøtt, saus og grønnsaker har ulik tilberedningstid. Til denne retten anbefaler vi å starte med sausen, deretter potetene, salaten og tilslutt andebrystet slik at alt er ferdig på likt og kjøttet blir best mulig.