/****** Font Awesome ******/ /****** Collapsing Nested Menu Items | Code by Elegant Themes ******/

Hel and/kylling som skal stekes hel må surres opp

Trykk ned på brystet slik at du brekker brystbeinet. Når du så trykker lårene innover vil brystet presses oppover, og fuglen får en rundere fasong. Kutt av ca en meter tråd, og legg anden slik at midten ligger under gompen. Slå et kryss under lårbena, og et nytt kryss over lårbena. Dra deretter tråden langs anden, slå tråden rundt halsen og fest tråden her. Pass på å stramme tråden slik at du løfter opp brystet og trykker inn lårene. Nå er den klar til steking enten i stekeovn eller i roterende grill.

Utbening av hel fugl
Sett kniven over låret hvor brystbenet begynner og dra spissen rundt hele låret. Gå tilbake til utgangpunktet og snitt løs slik at du åpner låret. Snitt så nedover, slik at skroget blir fritt for kjøtt. Du treffer knoken og skjærer denne løs. Skjær løs resten av låret. Det andre låret er tilsvarende, men speilvendt. Sett nå kniven på siden av brystbeinet og snitt i begge retninger, følg skroget helt rundt slik at det blir så lite kjøtt som mulig igjen på skroget. Når du treffer vingebenet, kutter du dette i leddet og tar med vingen hengende på brystbeinet. Skjær av resten. Det andre brystet er helt likt.

Vingene kan du ta senere.

Utbening av lår
Legg låret ned på skinnsiden og lag et snitt langs benet. Brett snittet ut og skjær langs benet i begge retninger slik at det løsner. Du kan steke/grille dette stykket, eller bruke det i pølser og patè.

Parering av bryst
Ofte kan det være nødvendig å parere vekk litt fett og sener fra brystet. Ta vekk vingebenet også. Deretter kan du rute svoren.